2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Mundruczó, Reisz Gábor, Kis Hajni – filmes minifeszt a Cirko-Gejzírben

Wolfy | 2023. szeptember 20. - 15:00
Mundruczó, Reisz Gábor, Kis Hajni – filmes minifeszt a Cirko-Gejzírben

20 éves lett az egyik legsikeresebb magyar filmes alkotóműhely, a Proton Cinema. Ennek örömére tartanak egész hétvégén vetítéseket a budapesti moziban.

Mundruczó Kornél rendező és Petrányi Viktória producer éppen 20 éve alapította közös produkciós társaságukat, a Proton Cinemát. A cég neve alatt futó számos alkotás szerepelt a legrangosabb nemzetközi filmfesztiválokon, ahol több díjat is begyűjtöttek.

Legutóbb épp Reisz Gábor Magyarázat mindenre című munkája nyerte Velencében az Orizzonti (Horizontok) szekcióban a legjobb film díját. A budapesti nézők most először láthatják majd a Cirko-Gejzír moziban, ahol a vetítés után közönségtalálkozót tartamak. De a rendező első filmjét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant is újra lehet nézni a Proton 20 hétvégén, amelyen az alkotóműhely húszéves fennállását ünneplik azzal, hogy újra nagyvásznon vetítik a legsikeresebb műveket. 

Látható lesz Mundruczó Kornél és Kárpáti György Mór több filmje, Kis Hajni Külön falkája, Visky Ábel Űrpiknikje, Császi Ádám Viharsarok című alkotása, de lesznek rövidfilmes válogatások is, kísérőprogramként pedig egy pódiumbeszélgetés, amelyen Mundruczó Kornél és a Proton producerei vesznek részt. A részletes programot ide kattintva lehet megnézni.