2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Milliárdos biznisz a mentőautók javítása Mészárosnak

BFM | 2023. szeptember 24. - 08:30
Milliárdos biznisz a mentőautók javítása Mészárosnak

Mészáros Lőrinc cégei újra beindultak. Bár a magas költségvetési hiány megszorításokat eredményezhet, mindez nem árnyékolja be, hogy a a Mészáros érdekeltségébe tarztozó cégek továbbra is taroljanak  a közbeszerzési pályázatokon. 

Míg legutóbb azt tudhattuk meg, hogy Mészáros tornyai a felhök főlé törnek Budapesten az Árpád hídnál, most derült ki, hogy a mentősöknél is bevágódott.

Ugyanis a következő négy évben Mészáros Lőrinc autószerelő vállalkozása fogja javítani a mentőautókat – olvasható ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből, amit a 444 szúrt ki. A lap úgy tudja, hogy a szerződés már meg is köttetett a mentősök és a Mészáros Autó Javító Kft. között. 

A lap megjegyzi, hogy az Országos Mentőszolgálat június közepén, egy hónapos leadási határidővel írta ki az „OMSz gépjármű javítás szolgáltatás 2023” című tendert, amelynek nyertese a Mészáros Autó Javító Kft. A közbeszerzés szerint a feladat a következő lesz:

A gépjárművek teljes körű garancia- és szavatossági időn túli javítása, melyeket Ajánlatkérő műhelyében bármely okból nem tud, vagy nem akar elvégezni.

A munkálatokért évi 1 milliárd forint fog Mészáros cégéhez kerülni összesen négy éven át.

Indult egy másik cég is Mészárosék mellett, a Turcsán Autószervíz, de őket - véletlen módon - formai hibák miatt kizárták a versenyből. 

Az összesen négy milliárd forintról szóló szerződés éves összege (egymilliárd forint) jóval nagyobb, mint a cég eddig rekordbevétele. A 2011-ben alapított cég tíz évvel később még csak 113 milliós éves bevétellel rendelkezett, ami tavaly 651 millióra ugrott.

Fotó: MTI