2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 11o
Az ország 19 megyéjében

'56-ra emlékezett Orbán apjának hatvanpusztai birtokán Hadházy

frisshirek.hu | 2023. október 23. - 08:30
'56-ra emlékezett Orbán apjának hatvanpusztai birtokán Hadházy

Sajátos formában emlékezett meg Hadházy Ákos az '56-os eseményekről. Mint írja: a túrával azokra a hősőkre emlékeztek, akik szintén egy olyan hatalommal szemben léptek fel, ahol néhány kiváltságos luxus körülmények között élt, miközben millióknak csak mélyszegénység jutott. 

A miniszterelnök apjának hatvanpusztai birtokához szervezett szombaton buszos kirándulást Hadházy Ákos - olvasható a Magyar Narancs oldalán. A független országgyűlési képviselő szerint az Orbán-rendszer egyik legfontosabb szimbóluma az ott felépült luxusingatlan, amit majorságnak mondanak, de exkluzív kastélynak látszik. 

Hadházy Ákos a Facebookon azt írja: "Túrát szerveztünk az aktivistáinknak az Orbán család golfklubjához és a hatvanpusztai kastélykomplexumhoz, mert a képek nem adják vissza a helyszín abszurditását. Ha már ott voltunk, egy lyukas zászlót is otthagytunk annak a miniszterelnöknek, aki a héten az orosz tömeggyilkossal pacsizott és a kínai kommunistáknál gazsulált hitelért."

A képviselő szerint "ahogy 67 évvel ezelőtt a forradalmárok, úgy ma mi is egy zsarnoki rendszerrel állunk szemben, amely Moszkvából kapja az utasításokat, és amely mindenre képes, hogy megtartsa a hatalmat. Azt a hatalmat, amely a hatvanpusztai luxust biztosítja a kiváltságosoknak. Az 56-os forradalom résztvevői egy olyan rendszer elken keltek fel, amelyben az egyszerű emberek többsége nagy nélkülözésben élt.

Főleg azért, mert a hatalom rossz gazdasági döntéseket hozott, például az erőszakos iparosításról. Az ország vezetői a hatalmuk megtartása érdekében kiiktatták a demokratikus intézményeket, egypárti rendszert hoztak létre, minden pozícióba az állampárt kádereit tették és durva, hazug propagandagépezetet működtettek. A propaganda a Nyugat haldoklását hazudta, a vezetők a Szovjet-Oroszország bábjává tették az országot. Mindezek a mai kormányra is igazak, és nem túl nagy vigasz, hogy az ellenzéket egyelőre csak mérsékelt fizikai agresszió éri, nem viszik el Recskre és „csak“ kirúgják az állásukból a tiltakozó tanárokat" – fogalmaz Hadházy.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala