2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Brüsszel jól elintézte a lengyeleket - oda a jogállamiság, már ott is

D. Tusnádi | 2023. november 11. - 15:30
Brüsszel jól elintézte a lengyeleket - oda a jogállamiság, már ott is

Az EU véleményterrorista.

Katasztrofális helyzetben van az európai demokrácia, és hát, a brüsszeli vízfejek mire nem vetemednek... Aggódó posztot tett közzé Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára. Véleménye szerint, Brüsszel erőszakkal hallgattatja el azokat, akik a migrációról kimondják az igazságot. A fideszes politikus úgy véli, hogy az EU, bürokratikus terrorizmus szintjére lépett azzal, hogy lengyel képviselőknek felfüggesztette a mentelmi jogát. 

A négy lengyel kormánypárti európai parlamenti képviselő: Patryk Jaki, Beata Kempa, Beata Mazurek, Tomasz Piotr Poreba mentelmi jogát azért vonták vissza mert, egy választási kampányfilm közösségi médián való megosztásával gyűlölet-bűncselekményt követtek el...

Varga Judit drámai hangvételre váltva azt mondja: Az Európai Parlament ezen döntésével súlyosan megsértette a mentelmi jogi előírásokat és politikai alapon foglalt állást a kérdésben, ezzel egyértelműen megsebezve a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit. Brüsszelben változásra van szükség!

Az államtitkár asszony ezzel a poszttal, a jövő évi EU parlamenti választások startpisztolyát elsütötte.

fotó: Varga Judit