2024.02.23., péntek - Alfréd
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Régóta tervezik a guruló dollárok útját megregulázni, mostanra sikerült

D. Tusnádi | 2023. november 14. - 11:30
Régóta tervezik a guruló dollárok útját megregulázni, mostanra sikerült

Kocsis Máté: Aki választáson indul és külföldi támogatást fogad el, 0-3 évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.

A Fidesz és a KDNP még szeptember tartott két napos kihelyezett frakcióülést Eszergomban, ahol, Kocsi Máté, az akkor újraválasztott farkcióvezető bejelentette és elhatározta, hogy útját állja a baloldal felé guruló dollárok.

Kocsis Máté azt mondta, hogy ha marad a "dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit", és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás - írta, idézve a frakcióvezetőt, szeptemberi tudosításában kollégánk a frisshirek.hu-n. A változás azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek, a háborút nem finanszírozni és támogatni kell - mondta Kocsis Máté - hanem minden eszközzel véget kell vetni neki. Kocsis Máté így fogalmazott:
A gazdasági, a kulturális és a politikai szuverenitásunk áll támadás alatt. Az országspecifikus ajánlásokban Brüsszelből meg akarják mondani, hogy egyes államoknak milyen döntéseket kell hozniuk. Ez a gazdasági szuverenitás felszámolására irányuló törekvés, amit elutasítunk. 

Nos, innen kerekedett egy Szuverenitás konferencia, ahol a kormányfő is felszolalt, és persze, Kocsis Máté, aki előállt vesszőparipájával, és elmondta, mi várható ha... 

A “guruló dollárok” ügyét Márki-Zay Péter “robbantotta” még tavaly, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje Magyar Hangnak árulta el, hogy a kampánytámogatásokból mintegy 100 millió forintnyi összeg fog megmaradni az MMM-nél, a kampány teljes, „sokmilliárdos” összegéből. Még a ‘22-es áprilisi választások után is érkezett pénz, amit az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány utalta át az MMM bankszámlájára. Akkor Márki-Zay azt mondta, hogy „kinti magyarok és amerikaiak körében” gyűjtötte adományokról van szó”. Azóta titkosszolgálati jelentés is született már - amit nyilvánosságra is hoztak -, és a Karácsony Gergely által életre hívott 99 Mozgalomhoz érkezett 500 milliós “mikroadományok” ügyét is nagy politikai visszahang övezte, az OTP feljelentést is tett. A főpolgármester azt mondta, nyugodtak, ki fog derülni, hogy minden törvényesen zajlott - summázza Csuhaj Ildikó az atv honlapján. 

Az új elem Kocsis Máté bejelentésében az, hogy a Büntető Törvénykönyv módosítása is jön, a választói akarat tiltott befolyásolása kiegészül egy olyan passzussal, hogy aki választáson indul és külföldi támogatást fogad el, 0-3 évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.

Korábbi kormányinfón ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy kedden, azaz ma benyújtják a parlamentnek a törvényjavaslatot. Ő azt nevezte a legfontosabbnak, hogy bűncselekménnyé minősítik, ha egy párt külföldről fogad el támogatást.

Nem az első eset, amikor a kormány nekimegy a kampányfinanszírozásnak, 2014-ben volt az emlékezetes Ökotárs úgy, amikor a norvég alapot nyirbálták meg, majd létrehozták a civiltörvényt, majd a Soros stop - civileket regulázó - jogszabályt. Most a pártokon a sor. Holnap a vállalkozásokon?!