2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Itt vannak az új NER-plakátok, megint van kit gyűlölni

Zimon András | 2023. november 21. - 10:00
Itt vannak az új NER-plakátok, megint van kit gyűlölni

A Fidesz szombati tisztújító kongresszusa után szinte azonnal megjelentek az első „nemzeti” „konzultációs” plakátok a budapesti utcákon, nagyok és fenyegetőek, mint egy telekép. Újra lehet kiket gyűlölni. 

Az üzenetet is előre tollba mondták, ez pedig csak annyi, hogy nem fogunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül. Az uniós főváros megtestesítőjeként most épp Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Alex Soros, a régi főmumus fia tűnik fel, mindez csemege persze azoknak, akik még például még nem voltak Nyugat-Európában és nem tájékozódnak külföldi lapokból vagy esetleg a fideszes-propaganda hívei. A Mumus újra testet öltött az ország utcáin, nyilván pár tíz milliárdért cserébe, ugyanis a gyűlöletkampány baromi jó biznisz. Legalább is a számok ezt mutatják

A magyar miniszterelnök nem mindig haragudott Ursula von der Leyenre, 2019-ben például olyanokat mondott róla, hogy: „Magyar fejjel és magyar szemmel nézve egy német hölgyet, azt tudom mondani a magyar hallgatóságnak, hogy egy komoly hölgy lett az Európai Bizottság elnöke. Egy komoly tapasztalatokkal rendelkező és bátor gondolkodású bizottsági elnökünk van, aki érti azt, ami Közép-Európában történik, érti azt, amit mi mondunk, és érti azt, ami fontos a magyarok számára. Különösképpen igaz ez a családra. Úgy gondolkodik a családról, mint mi, közép-európaiak vagy magyarok: a család fontos, talán a legfontosabb, a gyerek az első – egy hétgyermekes családanyáról beszélünk –, és úgy kell a világunkat berendezni, hogy a gyermekeink biztonságban nőhessenek fel. Tehát a kiindulópont, a következő ötéves együttműködés kiindulópontja biztató.” A kormány már régebben is használt hasonló kampányban EB-elnököt, de akkor még Jean-Claude Junckert. Abból komoly botrány lett, elsősorban az Európai Néppárt jóvoltából. Ez a veszély már elmúlt, hiszen a Fidesz évek óta nem tagja az EPP-nek.

Fotó: Facebook