2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tíz év után megérkezett – idő előtt jelent meg a hatodik GTA előzetese

frisshirek.hu | 2023. december 05. - 15:00
Tíz év után megérkezett – idő előtt jelent meg a hatodik GTA előzetese

Idő előtt jelent meg a Rockstar Games YouTube-csatornáján a Grand Theft Auto széria hatodik részének első előzetese. Mindez amiatt történt, mert a játék trailere már a szerda délutánra tervezett hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott a korábban Twitter néven ismert X-en.

A Grand Theft Auto széria a Rockstar Games ikonikus sorozata, a játék címe angolul egy bűntény, az autólopás jogi megfelelője. A főszériában eddig összesen hét játék jelent meg, amely már 1997 óta nagy sikernek örvend. A számozott hatodik részre a rajongók már több mint tíz éve várnak, hiszen az ötödik 2013 szeptemberében került a boltok polcaira. 

Tavaly már megjelentek videók a játék egy korábbi állapotáról, melyet egy 17 éves hacker jutatott el a világhálóra, akire ezután az FBI is nagy erőkkel ráállt, ugyanis a fiatal férfi a megszerzett forráskód eladásával vagy kiszivárogtatásával fenyegetőzött. Az internetre kikerült videók a játék egy fejlesztői stádiumát mutatták meg, viszont a játék két főszereplőjét, és a helyszínt a rajongók elég könnyedén ki tudták találni ezekből.

Mostantól viszont hivatalos forrásból is tudhatjuk, hogy a GTA VI Vice Cityben fog játszódni, amely a készítők fiktív Miamija, ahol egy testvérpár, Lucia és Jason történetét követhetjük majd végig, ahogy egyre mélyebben elmerülnek a város és a környékének sötét ügyleteiben. Lucia egyébként a játéksorozat első női főszereplője.

Az új GTA 2025-re lett bejelentve, ezzel ez a leghosszabb idő, amely két Grand Theft Auto játék között eltelt. Először Xbox Series S/X és PlayStation 5 konzolokon lesz elérhető, de minden bizonnyal később PC-re is megjelenik majd.

Kiemelt kép forrása: Game Informer