2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Világ populistái egyesüljetek: Orbán Viktor találkozott az új argentin elnökkel

Zimon András | 2023. december 10. - 11:00
Világ populistái egyesüljetek: Orbán Viktor találkozott az új argentin elnökkel

Orbán ismét egy politikai kalandorral találkozott, ezúttal Argentinában. 

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akit vasárnap iktatnak be Buenos Airesben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel közölte, hogy Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Milei választási győzelemhez, és hivatalos magyarországi látogatásra is meghívta.

Egyeztettek a magyar-argentin kétoldalú kapcsolatok fejlesztési lehetőségeiről, a politikai együttműködésről a nemzetközi baloldali erők elleni hatékonyabb küzdelem érdekében, tudatta a sajtófőnök. Orbán Viktor előzőleg tárgyalt Buenos Airesben Jair Bolsonaro korábbi brazil államfővel, illetve Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével is.

A kampányában gazdasági sokkterápiát ígért Javier Milei, aki győzelme után az inflációt, a szegénységet és a munkanélküliséget nevezte a legnagyobb kihívásoknak Argentínában - emlékeztet a 24.hu.

Választási nagygyűlésein Milei a kezében egy láncfűrésszel jelképezte a tervezett megszorításait, így például az állami cégek privatizálását, és többek közt az egészségügyi és az oktatási tárca megszüntetését.

Fotó: Facebook