2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Világsztárok érkeznek a SZIN-re, többek között Armin van Buuren is Szegeden csapatja majd augusztusban

Zimon András | 2023. december 11. - 15:00
Világsztárok érkeznek a SZIN-re, többek között Armin van Buuren is Szegeden csapatja majd augusztusban

Megérkeztek az első sztárnevek a 2024-es nyárzáró fesztiválra. A Szegedi Ifjúsági Napokat, azaz a SZIN-t jövőre augusztus 28-31. között rendezik a Szegedi Partfürdő területén, a Tisza-partján. Az már biztos, hogy Armin van Buuren és Kamrad is ott lesz.

Évek óta biztos pont a hazai fesztiválnaptárban, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok zárja a fesztiválszezont, évről-évre nagyobb érdeklődés mellett. „Idén már a fesztivál kezdete előtt elfogyott az összes bérlet, meg is kellett növelni a vendégteret, hogy kényelmesen elférjünk” – emlékszik vissza az elmúlt SZIN-re Kolonics Erika, a fesztivál főszervezője, aki hozzátette, ez a méret, ami még egy „jól élhető közeg”, olyan buli, ahová mindenki szívesen érkezik, és amire mindenki szívesen emlékszik. A SZIN-re nagy örömmel érkeznek világsztárok is, és ez a hazai pop-rock-rap élvonalának nagy „gyűjtőhelye”, ahol elbúcsúztatják a buliévadot. Mintegy 200 koncert, Tisza-parti fesztiválfeeling, mindez Szeged belvárosától egy lépésre – mi kell ennél több!
 
A nemzetközi sztárok sorából kettő tehát már nyilvánossá is vált: 

Armin van Buuren-t a zene iránti féktelen és könyörtelen szenvedély hajtja.

Ez nem csak a zene iránti szeretet, ez a szenvedélyem. Túlmutat a kedvelésen, és túlmutat a hobbin. Ez egy életmódról szól. A zene alapvető fontosságú az életemben

– mondja a trance mozgalom “zászlóvivője”. És valóban, az EDM egyik legbefolyásosabb alakjának tartott művész állandóan mozgásban van, akár a stúdiójában alkot zenét, akár úton van a világ legnagyobb klubjai és fesztiváljai között. A holland világsztár jövőre a Coca-Cola SZIN-re érkezik.
 
Hatalmas sikerrel katapultált a toplisták élére "I believe" című dalával Tim Kamrad, és meg sem állt a világhírnévig a lengyel származású, német előadó. Kamrad zenei stílusa a pop, az RnB és néha még a rock között helyezkedik el. Az ifjú zenész-zeneszerző-énekes már korán elkötelezte magát a zenével, és korábban így nyilatkozott:

Mások, az én koromban autót vásárolnának. És én? Én megcsináltam és kiadtam a zenémet.

A tavalyi fesztivál hangulatát itt lehet visszaidézni: