2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Meglovasítottak egy pónit a betlehemből

frisshirek.hu | 2023. december 20. - 12:00
Meglovasítottak egy pónit a betlehemből

Az adácsi polgármester saját pénzén vásárolt állatokat az ünnepre.

A Heves vármegyében fekvő Adács község polgármestere, Soha Márton tett közzé bejegyzést kedden a Facebook-oldalán, melyben egy sajnálatos eseményről számolt be:

Az adácsi Művelődési ház udvarán lévő karácsonyi betlehemből eltulajdonították a póni lovat.

A polgármester nyomatékosította, hogy a gyerekek nagyon várják vissza az állatot a negyedik adventi gyertyagyújtásra, ezért arra kért mindenkit, hogy segítsen megtalálni.

A nyomozás rögtön be is indult, és rövid úton eredményre vezetett. A településvezető a Telexszel osztotta meg, hogy előkerült egy hétfő esti videófelvétel, amin látható, amint végigkergetik a falun a pónit, egy fekete Toyotával a nyomában. Az állatot a szomszédos Vámosgyörkön is látták, a polgármester szerint  itt már többen tudni vélték, hogy konkrétan kinél lehet az állat. A nyomok Jászárokszállásig vezettek, itt egy udvarban rá is bukkantak a pónira. Az állatot lefoglalták, mostanra már minden bizonnyal újra az adácsi betlehemnél van.

Soha Márton a lapnak elmondta, saját pénzén vásárolta a pónit és a szamarat is a betlehembe, közelebb szerette volna hozni az ünnepet a falu lakóihoz. Arra nem számított, hogy bárki is meglovasítja az állatokat.

Fotó: Wolfy