2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin megrendezi a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozóját

Zimon András | 2024. január 13. - 17:00
Novák Katalin megrendezi a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozóját

Megrendezik a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozóját, melyet Novák Katalin köztársasági elnök hívott össze.

Novák Katalin már többször említette, hogy 2024 őszére tervez egy találkozót, amire az összes női államfőt meghívja. Erre kérdezett rá a Telex, így derült ki, hogy az eseménynek már neve is van.

A Sándor-palota arról tájékoztatta a lapot, hogy Novák Katalin köztársasági kinevezése óta többször elmondta, hogy megválasztása azt üzeni a magyar nőknek, hogy Magyarországon nincs olyan megbízatás, amit ne tölthetne be nő.

A köztársasági elnök folyamatosan kiáll amellett is, hogy több nőre van szükség a közéletben. Novák Katalin meggyőződése, hogy a női vezetőknek speciális szerepe lehet például a konfliktusok feloldásában, a háborús helyzetek esetén a béke megteremtésében

- írták.

A csúcstalálkozó célja pedig az, hogy a női vezetők megvitassák, mit tehetnek a világ konfliktusos régióiért, a mielőbbi békéért. Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen alacsony a női vezetők aránya a világ vezetőihez képest. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy a csúcstalálkozó pontosan mikor lesz és kik vesznek részt rajta.

Fotó: Facebook