2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Sorosozás és disznóvágás: Németh Szilárd ma is adott egy kicsit a kultúrának

Zimon András | 2024. január 13. - 14:00
Sorosozás és disznóvágás: Németh Szilárd ma is adott egy kicsit a kultúrának

Egy „Stop Soros!” feliratú sapkában vett részt egy disznóvágáson Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke – derül ki a politikus szombat reggel közzétett Facebook-posztjaiból. 

Az első poszt reggel 8 óra 4 perckor jelent meg Németh szilárd Facebook-oldalán a sokat sejtető kommentár, a „Kezdődik...” kíséretében. A Fidesz alelnöke ekkor már viselte a „Stop Soros!” feliratú baseballsapkát, amelyik rajta volt, amikor a hagymás vért készítette – erről 8 óra 35 perckor posztolt –, és akkor is, amikor a 8 óra 50 perckor megjelent harmadik posztja tanúsága szerint már a reggelijét fogyasztotta el.

A Stop Soros! annak a 2,46 milliárd forintba kerülő bevándorlásellenes kampánynak a szlogenje volt, amelyet 2018 januárjában indított el az Orbán-kormány az általa első számú közellenségnek kikiáltott amerikai magyar üzletember, Soros György nemlétező betelepítési szándékaira hivatkozva. 

Fideszes politikusnak volt már hasonló akciója, mégpedig 2017. december 8-án, amikor Pócs János, Orbán Viktor pártjának jászsági parlamenti képviselője a Facebookon közzétett egy fényképet Jászivány erdélyi testvérközségéből, amelyen egy levágott disznót lehetett látni a megperzselt szőrébe írt „Ő VOLT A SOROS!!!" felirattal. A fénykép világhírű lett,  a Bloomberg és a The New York Times is írt róla cikket, Pócs János azonban a nemzetközi felhördülés hatására sem volt hajlandó lemondani.

Fotó: Facebook

Forrás: Népszava