2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Marozsán Fábián bejutott az Australian Open második fordulójába

Tirex | 2024. január 14. - 10:00
Marozsán Fábián bejutott az Australian Open második fordulójába

A magyar teniszező elmondása szerint tele van energiával, így képesnek érzi magát, hogy a tőle telhető legjobb helyezést elérje. 

Négy szettben, 3:1-re legyőzte a korábbi US Open-győztes és Australian Open-döntős Marin Cilicset Marozsán Fábián, így bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglistán elfoglalt 65. helyével a legjobb magyarnak számító Marozsán a héten a nyolcaddöntőig jutott Aucklandben. 

A 35 esztendős Cilic 2017-ben Wimbledonban és 2018-ban az Australian Openen is döntőzött, ám egy éve súlyos térdsérülést szenvedett Indiában. A nyáron odahaza, Umagban sikertelenül próbálkozott a visszatéréssel, és másfél hete Hongkongban is kikapott az első fordulóban. Az Australian Open főtábláján védett ranglistájának köszönhetően kapott helyet.


A 24 éves magyar játékos három brékkel kezdett, 29 perc játék után már szettelőnyben volt, de Cilic ki tudott egyenlített. A harmadik játszmában ismét a stabilan ütő és hátulról remekül irányító Marozsán volt jobb, 3:2-nél és 5:2-nél is elvette a horvát adogatását. A negyedik felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, mígnem Cilics 6:5-nél megremegett, az első mérkőzéslabdát Marozsán hosszúra ütötte, a másodikat a horvát ásszal hárította, a harmadikat azonban már megoldotta a fiatal magyar, egy tenyeres nyerővel zárta le a 2 óra 34 perces találkozót.

Marozsánra a 64 között a 22. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo vár. A másik két, főtáblán érdekelt magyar játékos közül Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval, míg a selejtezőből a legjobb 128 közé jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcell-lel játszik majd az első fordulóban, írta meg a 444.hu.

Kiemelt fotó: Marozsán Fábián/Facebook