2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Másodosztályú brazil focista kapta idén a Puskás-díjat

Tirex | 2024. január 16. - 15:00
Másodosztályú brazil focista kapta idén a Puskás-díjat

Korábban olyan sztárok is elnyerték ezt az elismerést, mint Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic és Mohamed Szalah.

Guilherme Madruga, a brazil Botafogo FC középpályása nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) londoni gáláján adtak át – írta az MTI nyomán a Telex.

A 23 éves brazil játékos a 16-oson kívülről látványos ollózással vette be a Novorizontino kapuját a június 27-én játszott másodosztályú bajnoki mérkőzésen.

A díjat Ane de Juan Damborena, Puskás Ferenc dédunokája adta át Madrugának. A 11 jelölt közül Madruga mellett még a paraguayi Julio Enciso (Brighton) és a portugál Nuno Santos (Sporting Lisboa) szerepelt a szűkített hármas listán.

A londoni FIFA-gálán részt vett Szöllősi György Puskás-ügyi nagykövet, a Nemzeti Sport főszerkesztője, valamint Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke is.

A Puskás Ferencről elnevezett díjat 15. alkalommal adták át, korábban olyan sztárok is elnyerték ezt az elismerést, mint Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic és Mohamed Szalah. 2019-ben Zsóri Dániel kapta a díjat, aki a Debrecen játékosaként ollózott fantasztikus gólt a Ferencváros ellen.

Kiemelt fotó: Szöllősi György/Facebook