2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Orbán kedvenc amerikai tévése most Putyinnal készítene interjút

frisshirek.hu | 2024. február 04. - 19:00
Orbán kedvenc amerikai tévése most Putyinnal készítene interjút

Donald Trump és Orbán Viktor után most talán az orosz elnök is találkozik az álhírterjesztéssel vádolt amerikai sztárújságíróval.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér Oroszországba érkezett. Orosz nyelvű hírportálok azt a lehetőséget is felvetették, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készíthet interjút. Hozzáteszik: az isztambuli repülőtéren és

a moszkvai Bolsoj Színházban kapták lencsevégre Tucker Carlsont, aki most jár először Oroszországban.

Az orosz sajtó hangsúlyozta: Carlson korábban már jelezte, hogy szívesen készítene interjút Vlagyimir Putyin elnökkel, ám akkor a Kreml sajtótitkára azt mondta, nincs tervben a beszélgetés.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a jobboldali véleményvezér a mostani moszkvai útja során készít-e végül interjút Putyinnal.

Carlson látogatásának hírére reagálva Marjorie Taylor Greene republikánus párti kongresszusi képviselő X-oldalára egy fotómontázst posztolt Carlsonról és Putyinról.

Utálják, ha egy olyan ember, mint Tucker eltér a forgatókönyvtől

– írta a demokratákra utalva.

Tucker Carlsonról köztudott, hogy erősen szimpatizál Donald Trumppal, és korábban többször készített interjút Orbán Viktorral is, legutóbb tavaly nyáron járt Budapesten.

A jobboldali véleményvezért azután rúgták ki a Fox Newstól, hogy kiderült, álhíreket terjesztett a washingtoni Capitolium ostroma idején a műsorában, és választási csalással vádolta az amerikai elnökválasztás informatikai rendszerét működtető céget. Azóta a korábban Twitternek nevezett X-en teszi közzé az interjúit.

Fotó: Facebook / Orbán Viktor