2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony Gergely plusz 5 évet kér a budapestiektől

Tirex | 2024. február 10. - 15:30
Karácsony Gergely plusz 5 évet kér a budapestiektől

A főpolgármester szerint Budapestnek ki kellene válnia az országból. 

Nehéz, de eredményes évek vannak mögöttünk - összegzett kampányindító rendezvényén szombat délelőtt Karácsony Gergely.

A főpolgármester büszke a fővárosban létrejött „köztársaságpárti szövetségre”, szerinte ugyanis a

a köztársaság azt jelenti, hogy jól bánunk egymással, politikai közösséget alkotunk, hogy úgy bánunk egymással, ahogy a saját családtagjainkkal szeretnénk bánni.

Karácsony szerint mindez nem jelenti azt, hogy Budapestnek ki kellene válnia az országból.

Budapest nem az országból akar kiválni, hanem abból a rendszerből, aminek az elnöke kegyelmet ad egy pedofil bűnözőnek

- utalt Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügyére, hozzátéve: az eset egyben leleplezi az egész rendszer züllöttségét.

Azt is mondhatnám, hogy meghosszabbították Bicskéig az erkölcsi züllést.

Karácsony szerint a Fidesznek nem csak főpolgármester-jelöltje, vagy a budapestieknek szóló ajánlata nincs, de egyenesen hadüzenetet küldött Budapestnek.

Azt mondja a budapestieknek, hogy ti el lesztek pusztítva, ha nem álltok be a sorba. Azt fogja mondani, ha nem úgy táncoltok, ahogy mi fütyülünk, akkor Budapest ki lesz véreztetve.

Karácsony a kampányindítón plusz 5 év bizalmat kért a budapestiektől, hogy el tudja érni, hogy az emberek tovább és egészségesebben éljenek. Egész pontosan azt ígérte:

ha ezt a politikát tovább tudjuk csinálni, akkor belátható időn, egy-két évtizeden belül a budapestiek várható élettartama öt évvel hosszabb lesz.

Az ígéretei közt így szerepelt többek közt az Egészséges Budapest nevű egészségügyi program folytatása, de ígért az új ciklusra energiafelújítási programot, a Budapesti Klímaügynökség létrehozását, a panelprogram újraindítását, és a lakásügynökségi modell bevezetését a fővárosban — írta meg a 444.hu.

Kiemelt fotó: Facebook