2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Keresztény Zoltán kislányruhás próbababát vitt Novák Katalinnak

Szolga Bálint | 2024. február 06. - 15:00
Keresztény Zoltán kislányruhás próbababát vitt Novák Katalinnak

Mi lesz a következő? Kaleta Gábor köztársasági éremrendet kap?!

Keresztény Zoltán jogász, politikai aktivista most Novák Katalin számára vitt egy meglepetést. Az aktivista - aki egyébként Magyar Közöny című podcastünk vendége is volt - most egy kislányruhás próbababát vitt a köztársasági elnöknek. A Facebookon megjelent bejegyzésében, továbbá az ahhoz csatolt videóban arról beszél, szerinte a Novák által kegyelemben részesített K. Endre pusztán azért részesülhetett ebben, mert jó kapcsolatot ápol a kormánypártokkal.

Ez az ember azért kaphatott kegyelmet - amit Varga Judit igazságügyi miniszterként ellenjegyzett -, mert jó kapcsolatot ápolt a Fidesz Magyar Szocialista Munkáspárttal.

- írta bejegyzésében.

A próbababa elhelyezését azzal magyarázta, a célja az, hogy Novák Katalin minden nap emlékeztetőt kapjon azokról a gyermekekről, akiket elárult, és akiket nem sikerült megvédenie a pedofiloktól. Keresztény posztjában arról is ír, szerinte a Fidesz a keresztényüldözésről kommunikál, miközben úgy néz ki, a pedofilüldözés fog megszűnni Magyarországon.

Mi lesz a következő? Kaleta Gábor köztársasági éremrendet kap?!

- zárta bejegyzését az aktivista.

Szintén friss hír, hogy az LMP törvénymódosítási javaslatot kezdeményez. Ennek értelmében nagykorú elkövető esetében mindig nyilvánosnak kell lennie a kegyelem tényének. Továbbá számos kiemelt bűncselekményi körben – így többek között: élet elleni, szexuális, gyermekek sérelmére elkövetett, emberiesség elleni, közbizalom elleni bűncselekmények - 

a kegyelem megadása esetén a határozatnak a miniszteri előterjesztési indokolással együtt nyilvánosnak kell lennie, ahogyan az eljárási kegyelmi döntéseknél is, ha azokat jóváhagyta az államfő

- nyilatkozta a párt szóvivője, Sümeg Anna.

Továbbá, az Országos Közös Akarat demonstrációt jelentett be a Belügyminisztérium épülete elé péntek 16 órára. Az OKA Facebook-bejegyzéséből kiderül, szerintük

Felfoghatatlan és megbocsáthatatlan az, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott egy olyan bűnösnek, akit pedofília eltussolása érdekében folytatott zsarolás miatt ítéltek el.

A tüntetők ezután a Sándor-palotához vonulnak, ahol a köztársasági elnök lemondását fogják követelni. Tüntetésük címében egyértelművé teszik, szerintük Novák Katalinnak „takarodnia" kell.

Fotó: Facebook/Keresztény Zoltán