2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Ennyi nem elég! Újabb tüntetést szerveznek jövő szerdára

frisshirek.hu | 2024. február 18. - 08:00
Ennyi nem elég! Újabb tüntetést szerveznek jövő szerdára

Nem áll meg a tiltakozóhullám.

Világszinten is történelmi, egyedi lehetett a pénteki, Hősök terén Odakint most szörnyek járnak címmel meghirdetett tüntetés – mondta a Qubitnak Mikecz Dániel politológus, mozgalomkutató, a Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. A kutató szerint ugyanis nincs nemzetközi példa, előkép arra, hogy a közösségi média tartalomgyártói offline tüntetést szervezve demonstráljanak egy közpolitikai esemény miatt.

De Ennyi nem elég! felkiáltással máris újabb tüntetést szervez az Országos Közös Akarat, a Civil Bázis és az Egységes Diákfront február 21-én 17 órára. 

A tervek szerint a Szent Gellért térről indul a fáklyás menet, és a Miniszterelnöki Hivatalig vonulnak a tiltakozók. 

Mint írják, az elmúlt hetekben szinte az egész társadalom megmozdult, és olyanok is hangot adtak együttérzésüknek, felháborodásuknak, akik eddig hallgattak, pedig az Országos Közös Akarat (OKA) közössége számtalan alkalommal szólt, kiabált, hogy nagy baj van.

A lemondások, törvények piszkálása mit sem ér, nem oldja meg a gyerekek biztonságát! Most ismét kiállunk a bántalmazott fiatalok mellett, követeljük a bűnösök megnevezését, a gyermekek védelmét! Takarodjanak a közéletből a gyerekek, a fiatalok és közös hazánk megrontói! Gyújtsuk meg fáklyáinkat, gyújtsuk meg a szolidaritás, a szeretet és a felháborodás tüzét! Világítsunk a gonoszságra, védjük meg a gyerekeket!

– áll az esemény leírásában.

A szervezők számítanak a hírességek, az influenszerek és a pedagógusok részvételére is, akiknek egy nyílt levelet is írtak.

Fotó: Frisshirek